#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Sunday 4 January 2015

Νηστίσιμο κεικ με πορτοκαλάδα ΕΨΑ- Cake with "EPSA orangeade"



Στην οικογένεια μας αγαπούμε τα κεικ και γι' αυτό ψάχνω συχνά για διάφορες συνταγές. Κεικ υγρά, σοκολατένια, γρήγορα,εύκολα,  με φρούτα, ξηρούς καρπούς, οικονομικά, ακριβά, νηστίσιμα. 
Free stock photo of kitchen, cake, backe, backing
https://www.pexels.com/photo/kitchen-cake-backe-backing-3313/
Τον τελευταίο καιρό προσανατολίζομαι κυρίως στα νηστίσιμα ή αυτά που δεν περιέχουν κυρίως γάλα και αυγά καθώς πολλοί φίλοι μας έχουν αλλεργίες σε γαλακτομικά.
Ετσι μετά απο κάποιους πειραματισμούς, έφτιαξα ή μάλλον παρασκεύασα το κέικ με πορτοκαλάδα ΕΨΑ, που λατρεύουν τα μικρούλια μου και φυσικά μεγάλωσα και εγώ!
Τώρα θα μου πείτε γιατί ΕΨΑ πορτοκαλάδα ειδικά και όχι όποια πορτοκαλάδα να είναι. Για τους παρακάτω λόγους,(διαβάσε για την Εψα εδω)
  • την γεύση αυτής της πορτοκαλάδας δεν την έχει καμμια αλλη
  • φτιάχνεται στην Ελλάδα, στον τόπο μου για την ακρίβεια την Αγριά Βόλου!
  • τα συστατικά της είναι οσο γίνετε πιο φυσικά χωρις συντηρητικά
  • είναι οικονομική 
  • γιατι φτιάχνεται περίπου 90 χρόνια!
Θα σας πρότεινα να μην αλλάξετε την συνταγή από το κέικ με άλλη πορτοκαλάδα του εμπορίου γιατί πολύ απλά δεν θα πετύχετε την ωραία γεύση που πέτυχα εγώ δημιουργώντας το κέικ μου!



Να λοιπόν η συνταγή μου
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΕΨΑ!

ΥΛΙΚΆ
  1. 3 κούπες αλεύρι
  2. 1 κ. baking powder
  3. 2 κούπες πορτοκαλάδα  μόνο ΕΨΑ χώρις ανθρακικό
  4. 2/3 κουπας ελαιόλαδο
  5. 1 κουπας ζάχαρη
  6. προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε σε ταψάκι που έχουμε ήδη λαδώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (σε αντιστάσεις πάνω κάτω, το έμαθα τώρα τελευταία!) μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 50 -60 λεπτά!


Τώρα αν τα φτιάξετε σε μορφή cupcake, όπως τα φτιάχνουμε συχνά με την κόρη μου, θα χρησιμοποιήσετε χάρτινες θήκες και θα ψήσετε το κεικ για 20-30 λεπτά!

Τέλος μπορείτε να κάνετε και αυτή την παραλλαγή που είναι πολύ ωραία.
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΕΨΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑΧΊΝΙ!



Η συνταγή είναι ίδια απλά προσθέστε και μερικές κουταλιές ταχίνι με κακάο. Εγώ για την παραπάνω συνταγή προσθέτω 5 κουταλιές σούπας Ταχίνι με κακάο και ανακατεύω ξανά με το μίξερ.

Καλή επιτυχία!

6 comments:

Anonymous said...

Πολύ ωραία κι εύκολη συνταγή! Θα την κάνω σιγουρά! Επίσης το blog σου μου αρέσει πολύ και άρχισα ήδη να σε παρακοκουθώ!Ερχομαι απο το lol moms world! Καλως σε βρήκα!

Anonymous said...

Κάποιος κέρδισε βραβείο... :-)
https://fridayafter.wordpress.com/2015/01/18/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1/
για μπες και δες :-)

Mαρία Γεωργακού said...

ευχαριστω για τα καλα σας λογια. Anastasias Beauty Secrets περιμενω τα σχολια σου για την συνταγη.
Ευχαριστω για το βραβειο!

Sunday at Home | Κυριακή στο σπίτι said...

Ααα πολύ μου αρέσει η συνταγή σου!
Καλώς σε βρήκα!
Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!
Λες να πετυχαίνει και με άλλους χυμούς ΕΨΑ πχ βυσσινάδα?

Ευαγγελία said...

Έχω και εγώ παρόμοια συνταγή καθότι νηστεύω αρκετά(την έχω και σε ανάρτηση!!)...αλλά βάζω κανονική πορτοκαλάδα από πορτοκάλι!!!
αυτό που λες όμως θα το δοκιμάσω μια φορά!!!να δω πόσο αλλάζει την γεύση!!!
φιλιάαα από πάρτυ!!

zina said...

λατρεμενη πορτοκαλαδα και σιγουρα ειναι κατι νεο να το δοκιμασω σε κεικ! τελεια!!!