#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Sunday, 4 January 2015

Νηστίσιμο κεικ με πορτοκαλάδα ΕΨΑ- Cake with "EPSA orangeade"



Στην οικογένεια μας αγαπούμε τα κεικ και γι' αυτο ψαχνω συχνά για διάφορες συνταγές. Κεικ υγρα, σοκολατένια, γρήγορα,εύκολα,  με φρούτα, ξηρούς καρπούς, οικονομικά, ακριβά, νηστίσιμα. 
Free stock photo of kitchen, cake, backe, backing
https://www.pexels.com/photo/kitchen-cake-backe-backing-3313/
Τον τελευταίο καιρό προσανατολίζομαι κυρίως στα νηστήσιμα ή αυτά που δεν περιέχουν κυρίως γάλα και αυγά καθώς πολλοί φίλοι μας έχουν αλλεργίες σε γαλακτομικά.
Ετσι μετά απο κάποιους πειραματισμούς, έφτιαξα ή μαλλον παρασκευασα το κέικ με πορτοκαλάδα ΕΨΑ, που λατρεύουν τα μικρούλια μου και φυσικά μεγάλωσα και εγω!
Τώρα θα μου πείτε γιατί ΕΨΑ πορτοκαλάδα ειδικά και όχι οποια πορτοκαλάδα να είναι. Για τους παρακάτω λόγους,(διαβάσε για την Εψα εδω)
  • την γεύση αυτής της πορτοκαλάδας δεν την έχει καμμια αλλη
  • φτιάχνεται στην Ελλάδα, στον τόπο μου για την ακρίβεια την Αγριά Βόλου!
  • τα συστατικά της είναι οσο γίνετε πιο φυσικά χωρις συντηρητικά
  • είναι οικονομική 
  • γιατι φτιάχνεται περίπου 90 χρόνια!
Θα σας πρότεινα να μην αλλάξετε την συνταγή απο το κέικ με άλλη πορτοκαλάδα του εμπορίου γιατι πολυ απλα δεν θα πετύχετε την ωραία γεύση που πέτυχα εγώ δημιουργώντας το κεικ μου!


Να λοιπόν η συνταγή μου
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΕΨΑ!

ΥΛΙΚΆ
  1. 3 κούπες αλεύρι
  2. 1 κ. γλυκού σόδα
  3. 2 κούπες πορτοκαλάδα  μόνο ΕΨΑ χώρις ανθρακικό
  4. 2/3 κουπας ελαιόλαδο
  5. 3/4 κουπας ζάχαρη
  6. προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε σε ταψάκι που έχουμε ήδη λαδώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (σε αντιστάσεις πάνω κάτω, το έμαθα τωρα τελευταία!) μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 50 -60 λεπτα!

Τωρα αν τα φτιάξετε σε μορφή cupcake, οπως τα φτιάχνουμε συχνα με την κόρη μου, θα χρησιμοποιήσετε χάρτινες θήκες και θα ψησετε το κεικ για 20-30 λεπτα!

Τέλος μπορείτε να κάνετε και αυτή την παραλλαγή που είναι πολύ ωραία.
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΕΨΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑΧΊΝΙ!


Η συνταγή είναι ίδια απλα προσθέστε και μερικές κουταλιές ταχινι με κακάο. Εγώ για την παραπάνω συνταγή προσθέτω 5 κουταλιές σούπας Ταχίνι με κακάο και ανακατεύω ξανά με το μίξερ.

Καλή επιτυχία!











6 comments:

Anastasias BeautySecrets said...

Πολύ ωραία κι εύκολη συνταγή! Θα την κάνω σιγουρά! Επίσης το blog σου μου αρέσει πολύ και άρχισα ήδη να σε παρακοκουθώ!Ερχομαι απο το lol moms world! Καλως σε βρήκα!

fridayafter said...

Κάποιος κέρδισε βραβείο... :-)
https://fridayafter.wordpress.com/2015/01/18/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1/
για μπες και δες :-)

Μαρία Γεωργακού said...

ευχαριστω για τα καλα σας λογια. Anastasias Beauty Secrets περιμενω τα σχολια σου για την συνταγη.
Ευχαριστω για το βραβειο!

Katerina Konstantinou said...

Ααα πολύ μου αρέσει η συνταγή σου!
Καλώς σε βρήκα!
Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!
Λες να πετυχαίνει και με άλλους χυμούς ΕΨΑ πχ βυσσινάδα?

Ευαγγελία said...

Έχω και εγώ παρόμοια συνταγή καθότι νηστεύω αρκετά(την έχω και σε ανάρτηση!!)...αλλά βάζω κανονική πορτοκαλάδα από πορτοκάλι!!!
αυτό που λες όμως θα το δοκιμάσω μια φορά!!!να δω πόσο αλλάζει την γεύση!!!
φιλιάαα από πάρτυ!!

Zina Z said...

λατρεμενη πορτοκαλαδα και σιγουρα ειναι κατι νεο να το δοκιμασω σε κεικ! τελεια!!!