#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Tuesday, 4 March 2014

Φτιάχνω γλυκό μαζί με την κόρη μου- Εύκολη σπιτική λεμονόπιτα- easy homemade lemonpie

Αυτή την εποχή τα λεμόνια είναι σε αφθονία, οπότε μπορούμε να φτιαξουμε πολλά φαγητά και γλυκισματα αλλα και ροφήματα.
Για πολλους, το λεμόνι  δεν μπορεί να συνδιαστεί σε γλυκές γεύσεις ομως η λεμονοπιτα που εφτιαξα μαζι με την μικρή μου έκανα ακομα και τον μπαμπά της, που δεν αγαπά το λεμόνι,  να αλλάξει γνωμη!
Η λεμονόπιτα που εφτιαξα με την μικρή μου είναι γρήγορη και ευκόλη στην παρασκευή της. Εχει μια δροσερή γευση και είναι αναλαφρη. Ειναι  δε ιδανική μετά απο βαριά γευματα.

ΕΥΚΟΛΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

Υλικά
4 ζουμερά λεμόνια
400 γρ κρέμα γάλακτος ή μόρφατ (εγω χρησιμοποιήσα μόρφατ γιατι εχω πάντα στο ντουλαπι μου )
1 κουτί μπισκότα τυπου σαβαγιαρ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
100- 200 γρ περιπου γάλα φρέσκο

Εκτέλεση
  1.  Βρέχουμε τα μπισκότα στο γάλα για λιγα δευτερολεπτα και στην συνέχεια τα στρώνουμε το πυρέξ
    ή την πιατέλα που θα φτιάξουμε το γλυκό. (τα παιδικά χεράκια κανουν πολύ καλά αυτή την δουλειά)
  2. Χτυπάμε με το μιξερ το μόρφατ ή την κρέμα γάλακτος για 2-3 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.  Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσετε μόρφατ, θυμηθειτε να έχετε βάλει το κουτι με το μόρφατ 1 ωρα πριν στο ψυγείο για να γίνει αφρατή η κρεμα, ειδικα αν φτιάξετε το γλυκό το καλοκαίρι!
  3. Προσθέστε στην κρέμα, τώρα το γάλα ζαχαρούχο και χτυπήστε στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου (θα γίνει μια πλούσια κρέμα σαν αφρός)
  4. Πλύντε τα λεμόνια και πάρτε το ξύσμα απο τα 2 λεμονια
  5. Στύψτε και τα 4 λεμόνια και ρίξτε σιγα σιγά τον χυμό μέσα στην κρέμα, που φτιάξαμε παραπάνω
  6. Με μια σπάτουλα και αφου φυσικά εχετε σταματήσει το μίξερ, ρίξτε και το ξύσμα και ανακατέψτε
  7. Απλώστε την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα
  8. Βάλτε την λεμονόπιττα για 1 ωρα περίπου στο ψυγείο (αν προλάβετε!)
Καλή επιτυχία!

No comments: