#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Thursday, 5 December 2013

Η μηλόπιτα της Κατερίνας

Αυτή είναι η συνταγή της Κατερίνας Βαρδάκη. Την Κατερίνα την γνώρισα απο το facebook. Κρητικοπούλα απο την όμορφη Σητεία  που τελικά ζεί στην Καλαμάτα με την οικογένεια της.  Μοιραστήκαμε ιδέες και αντιλήψεις περι θηλασμού και μητρότητας. Παρόλο που είναι μαμά 2 μικρών παιδιών, τα μαγικά της χεράκια δεν έπαψαν να δημιουργούν καλούδια. Αυτή είναι η συνταγή της για μια φανταστική μηλόπιτα.

Η μηλόπιτα της  Κατερίνας

υλικά
5 αυγά
4-5 μήλα κόκκινα
1 1/2 φλιτζάνα του τσαγιού ζάχαρη
2 βαννίλιες
1 1/2 φλιτζανι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 κουταλια σουπας μπέϊκι πάουντερ
λίγη κανέλα
λίγη ζάχαρη καστανή ή κρυσταλική 

Εκτέλεση
 Για το ταψι (στογγυλο και χαμηλο):
  • ελαιολαδο ή βιταμ για το άλείμμα του ταψιου
  • ζαχαρη κρυσταλλινη ή καστανή για το πασπαλισμα του ταψιου
  • κανέλα για το πασπαλισμα του ταψιου
το φτιαχνουμε πρωτο και το αφηνουμε στην ακρη να φτιαξουμε το μειγμα που θα μπει απο πανω.
εδω ειναι το πρωτο βημα, βουτυρο, ζαχαρη και κανελα στο ταψι


Καθαριζουμε 4-5 μεγαλα μηλα κοκκινα αλλα και τα άλλα μια χαρα ειναι και τα βαζουμε σε ολη την επιφανεια του ταψιου.
Φωτογραφία του χρήστη Katerina Vardaki.
απλωνουμε τα μηλα


Στη συνέχεια......

Χτυπάμε 5 αυγά και 1 1/2 φλιτζάνα του τσαγιού ζάχαρη
μετά προσθέτουμε 2 βαννίλιες και στη συνέχεια 1 1/2 φλιτζανι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουταλια σουπας μπέϊκι πάουντερ κοσκινισμενα ακομα καλύτερα!!

το ριχνουμε αυτο το μιγμα πάνω στα μηλα και κουναμε λιγο το ταψι να κατσει ομοιομορφα σε ολο τα ταψι.
Ριχνουμε το μιγμα με τα 5 υλικα μας.


Ψήνουμε στους 180c για μια ώρα στην αντισταση (πανω και κατω) στην μεσαία σχάρα

καλή επιτυχία!
http://shangshuiw.files.wordpress.com/2011/10/tu1a03_traditional_apple_pie_lg.jpg

No comments: