#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Monday 15 July 2013

Πόσο ασφαλή είναι τα καλλυντικά σας;

Πίσω από κάθε καλλυντικό που βρίσκεται σε κυκλοφορία, σύμφωνα με την νομοθεσία, θα πρέπει να αναγράφονται τα συστατικά του.  Η σειρά στην οποία είναι γραμμένα, ασφαλώς και δεν είναι τυχαία. Τα συστατικά που περιέχονται στο καλλυντικό σε μεγαλύτερη αναλογία βρίσκονται στην αρχή της λίστας και αυτά σε μικρότερη αναλογία προς το τέλος.
Σε προηγούμενες αναρτήσεις μου, έχω τονίσει ότι καλό θα ήταν να ψάχνετε πάντα στην ετικέτα  του καλλυντικού για να δείτε τι κρύβει το καλλυντικό.



credits

Ευτυχώς όμως τώρα  υπάρχει και μια οργάνωση που ασχολείται με αυτή την διαδικασία. Δηλαδή ελέγχει πόσο ασφαλή είναι τα καλλυντικά και τα συστατικά που υπάρχουν σε αυτά.
 Από τα προϊόντα καθημερινής χρήσης (οδοντόκρεμες, κρέμες ημέρας μέχρι τα αντηλιακά, τα προϊόντα βρεφικής φροντίδας, τα σαμπουάν κλπ). Ο οργανισμός αυτός λέγεται Environmental  Working Group (EWG). Ο EWG λοιπόν, το 2004 δημιούργησε το  Skin Deep's database όπου οι ερευνητές του  ελέγχουν την ασφάλεια των καλλυντικών. Σήμερα έχουν φτάσει να ελέγχουν 65000 διαφορετικά προϊόντα!


 Ετσι μπαίνοντας στην σελίδας τους μπορείτε να ελέγξετε την ασφάλεια των καλλυντικών και πόσο αθώα ή επιβλαβή είναι.

 Χρησιμοποιούν μια κλίμακα από το 0- 10 (το 0 είναι το πιο ασφαλή και αθώο ενώ το υψηλότερο το 10 είναι πάρα πολύ εως υπερβολικό για χρήση και τοξικό) για να βαθμολογήσουν τα προιοντα. 
 
Η σελίδα του EWG Skin Deep database είναι http://www.ewg.org/skindeep/


Εάν βρήκατε το άρθρο αυτό ενδιαφέρον, παρακαλώ μοιραστείτε το !

No comments: