#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Tuesday, 11 June 2013

Φτιάχνω παγωτό , εύκολη , γρήγορη και βασική συνταγή– μέρος 1ο (γευση βανίλια)




Λατρεύω το παγωτό και έτσι σκέφτηκα τώρα που πιασαν οι ζεστές να ξεκινήσω την παρασκευή του. Θα σας δώσω την συνταγή μου για εύκολο παγωτό γρήγορα και οικονομικά και πάνω απ’όλα υγειινα μιας και τα παγωτό που βρίσκουμε στο εμπόριο μόνο από γάλα δεν είναι. Λοιπον,με αυτή την βασική συνταγή, θα σας παρουσιάσω και άλλες γεύσεις σύντομα,  μπορείτε να φτιάξετε ένα παγωτάκι σουπερ! Σας βγάζει ένα περίπου κιλό παγωτό. 
 

Ξεκινάμε λοιπόν, με γεύση ΒΑΝΙΛΙΑ!

Θα χρειαστείτε
1 κουτί μορφατ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ (δηλ συμπυκνωμένο)
2 μπαστουνάκια βανίλια σκόνη
 
Εκτέλεση

  Βάζετε δυο ώρες πιο μπροστά το μορφατ στο ψυγείο.

2.       Βγάζετε το μορφατ από το ψυγείο και το χτυπάτε στο μίξερ να αφρατεψει.
3.       Προσθέστε το γάλα ζαχαρούχο
4.       Προσθέστε την βανίλια σκόνη
5.       Τέλος προσθέστε και το γάλα εβαπορέ
6.       Βάζετε το μπολ με το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες

 
Όταν θελήσετε να το φάτε θα πρέπει να το αφήσετε εκτός ψυγείου για κανένα 10 λεπτο να μαλακώσει!
Καλή όρεξη! 

 
Επειδη έλαβα αρκετα μυνηματα, ξεχασα να σας πω, οτι για να μην κρυσταλλωσει το παγωτό, η καταψυξη πρεπει να ειναι σε μετρια θερμοκρασία


Εάν βρήκατε το άρθρο αυτό ενδιαφέρον, παρακαλώ μοιραστείτε το !

No comments: