#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Sunday 25 November 2012

Ξυράφι εναντίον κερί- Shaving vs Waxing

Γνωρίζετε ότι οι γυναίκες έχουν 18 περισσότερες περιοχές να αποτριχώσουν σε σχέση με τους άνδρες; Καθημερινά, πόσες γυναίκες έχουν άραγε το δίλημμα, « κερί ή ξυράφι;» 

Πριν γίνω αισθητικός, τολμώ να πω ότι δεν χρησιμοποιούσα καθόλου κερί για την αποτρίχωση. Το ξυράφι πίστευα ότι έκανε θαύματα. Για καλή μου τύχη, στην σχολη μου αναγκαστικά κάναμε πρακτική μεταξύ μας και ανακάλυψα το κερί. Μπορεί η πρώτη φορά να μην ήταν και η ωραιότερη όμως σίγουρα το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. Έτσι μου παρουσιάστηκε, ένας καινούργιος κόσμος μακριά από φαγούρα, κοψίματα και όλα τα επώδυνα του ξυραφιού. Τώρα απολάμβανω αποτέλεσμα που διαρκεί για τουλάχιστον 3 εβδομάδες ενώ το δέρμα μου ήταν εξαιρετικά απαλό. Επιπλέον, δεν δαπανώ τον χρόνο μου στην καθημερινή αποτρίχωση (ειδικά το μπάνιο μου έγινε πιο γρήγορο και απολαυστικό).
Σίγουρα θα ακούσετε διάφορες απόψεις σχετικά με το ποια μέθοδο είναι η καλύτερη. Το ξυράφι είναι αναμφίβολα, η πιο παλιά μέθοδος για κατ’οικον αποτρίχωση που μπορεί να γίνει οπουδήποτε απλά με ένα ξυράφι.
Από την άλλη, το κερί, είναι η πρώτη μέθοδος που καλείται να μάθει κάθε επαγγελματίας ομορφιάς και καλλωπισμού σήμερα. Η τρίχα αποτριχώνεται από την ρίζα αφήνοντας πίσω της ένα δέρμα λείο και απαλό για πολύ καιρό. Για την τέλεια αποτρίχωση, χρειαζόμαστε η τρίχα να είναι έστω 1 εκατοστό περίπου. 

Κάνω τις συγκρίσεις μου λοιπόν σχετικά με την συχνότητα, το αποτέλεσμα, το κόστος, την απολέπιση που προσφέρει, τον τρόπο που αποτριχώνεται η τρίχα , αντενδείξεις. Τα αποτελέσματα δικά σας.
pexels.com

Συχνότητα αποτρίχωσης
Κερί
Μεταξύ 3-4 εβδομάδων, ανάλογα με το πόσο γρήγορα εμφανίζεται η τρίχα
Ξυράφι
Μια με δυο φορές κάθε εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο γρήγορα εμφανίζεται η τρίχα αλλά και πόσο εκτεθειμένη είναι η περιοχή. Δηλαδή εάν φαίνεται, ξυρίζουμε πιο συχνά για αισθητικούς λογούς πάντα. Πχ στο μπικίνι μερικές γυναίκες, δεν ξυρίζονται όλο τον χρόνο. 

Αποτέλεσμα
Κερί
Η τρίχα εμφανίζεται μετά από 10 μερικές στις πιο συχνές περιπτώσεις
Ξυράφι
Η τρίχα εμφανίζεται την επομένη μέρα. Ουδέν σχόλιο!

Κόστος
Κερί
Ανάλογα με την περιοχή, τον επαγγελματία αλλά και το είδος του κεριού που χρησιμοποιείται διαμορφώνεται η τιμή.
Ξυράφι
Το ξυράφι που θα χρησιμοποιηθεί διαμορφώνει την τιμή, συνήθως σε μερικά ευρώ μόνο! Επίσης εάν χρησιμοποιηθούν προϊόντα πριν από το ξύρισμα, το κόστος ανεβαίνει. Το ξυράφι θα πρέπει να πετιέται κάθε 5 εφαρμογές γιατί δεν πλέον, δεν κόβει.

Απολέπιση
Κερί
Σε κάθε αποτρίχωση κεριού, το δέρμα απολεπίζεται. Διώχνοντας τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα (απολέπιση) το δέρμα γίνεται μαλακό.
Ξυράφι
Το ξυράφι είναι μια μηχανική μέθοδος αφαίρεσης της τρίχας. Εδώ η τρίχα απλά κόβεται επιφανειακά.

Τρόπος που αποτριχώνεται η τρίχα
Κερί
Η τρίχα αφαιρείται από την ρίζα γιατί και με την πάροδο του χρόνου γίνεται πιο μαλακιά.
Ξυράφι.
Όπως είπαμε και παραπάνω αφαιρείται μόνο το εξωτερικό στέλεχος της τρίχας. Η τρίχα δυναμώνει αι αναπτύσσεται ακόμα πιο γρήγορα.

unsplash.com
Αντενδείξεις
Κερί.
Πολλές φορές η αποτρίχωση με κερί δεν μπορεί να γίνει. Σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα, που δεν επουλώνετε εύκολα ή πάσχουν από διαβήτη, το κερί αντενδείκνυται
Ξυράφι
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αντένδειξη. Απλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την εφαρμογή.

Εάν βρήκατε το παραπάνω άρθρο ενδιαφέρον, παρακαλώ μοιραστείτε το.

No comments: