#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Tuesday 3 July 2012

face painting για τα παιδακια σας απο τα χερακια σας!

Πριν απο λιγες μερες, μου ζητηθηκε να παρω μερος σε μια παιδικη γιορτη για τα παιδακια, ζωγραφιζοντας τα προσωπακια τους με face painting.  Σκεφτηκα οτι δεν θα ηθελα να καταφυγω στα γεματα χημικα προιοντα face painting  του εμποριου και εφτιαξα τις δικες μπογιες ευκολα, γρηγορα και υγιεινα.

CREDITS
 



Αυτη ειναι η συνταγη για την παρασκευη των χρωματων. Εγω εκανα 5 χρωματα με μονο 3 βασικα χρωματα (κοκκινο, μπλε, κιτρινο), φυσικα μπορειτε να κανετε απειρους συνδιασμους αρκει να εχετε ορεξη και φαντασια.
Τα παιδια ξετρελαθηκαν και οι μανουλες ηταν χαρουμενες καθως μετα απο ενα 2 ωρο φυγαν τελειως οι μπογιες απο το προσωπο!

face painting απο τα χερακια σας!
θα χρεαστειτε
χρωματα ζαχαροπλαστικης (στα σουπερ μαρκετ)
corn flour ( ναι ναι, που χρησιμοποιουμε στην μαγειρικη)
cold cream (βασικη και απλη κρεμα ) χρησιμοποιειται κυριως στις "φτιαχτες " κρεμες των φαρμακοποιων. Θα την προμηθευτειτε απο τον φαρμακοποιο σας
Περνουμε 2-3 κουταλιες της σουπας cold cream και το αναμειγνυουμε με μια σταγονα χρωμα. Οσο πιο εντονο χρωμα θελετε να πετυχετε, βαζετε περισσοτερο χρωμα. Ριχνετε ελαχιστο corn four  (το βαζουμε για να "σφιξει" η μπογια και να μην ειναι υδαρης). Τα αναμειγνυεται ολα μαζι και τα βαζετε στο ψυγειο για τουλαχιστον 2 ωρες  και voila!

 συνδιασμοι χρωματων
1. κοκκινο + κιτρινο = πορτοκαλι
2. κοκκινο + μπλε= μωβ
3. μπλε + κιτρινο= πρασινο

φυσικα θα χρειαστειτε πινελα για το σχεδιασμο και απειρη φαντασια!

No comments: