#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Saturday 9 June 2012

Αντιμετωπίζω τα δρωτσιλια με αιθ. έλαια

Υπαρχουν πολλα γιατροσοφια σχετικα με τα δρωτσιλια στα μωρα. Δυστυχως λογω της  μικρης μου, μπηκα απο νωρις στην 'ερευνα" να δω ποια απο αυτα δουλευουν καθως ηδη εκαναν την εμφανιση τους στο δερματακι της κορης μου. Για να δουμε ομως τι πραγματικα ειναι τα δρωτσιλια- δρωτσιλα;


Προκειται για μικροσκοπικα κοκκινα ή ροζ σπυρακια σαν σπινθουρακια που λενε και πολλες μανουλες με λευκωπό κεφαλάκι, βγαίνουν το ένα πολύ κοντά στο άλλο και έχουν άγρια υφή. Δημιουργουνται απο φραγμενους σμηγματoγοννοι αδενες.
Αυτοι οι αδενες βρισκονται σε μεγαλητερο βαθμο στο στερνο, το προσωπο και την πλατη και ειναι οι ιδιοι που ευθυνονται αργοτερα και για την εμφανιση αλλων "σπυριων" στο δερμα οπως η ακμη. Στην δρωτσιλα, οι αδενες αυτοι φραζουν και δεν γινετε σωστα η εφιδρωση με αποτελεσμα να κοκκινιζει το δερμα και να προκαλειται και φαγουρα! Δεν φερνουν πυρετο και δεν ειναι επικινδυνα (φυσικα μεχρι να προκαλεσουν εντονη φαγουρα)!
Παρουσιαζεται συνηθως σε περιοδους καυσωνα ή οταν χρησιμοποιουνται βαρια καλλυντικα που δεν επιτρεπουν την επιδερμιδα να αναπνευσουν.

 Τα μωρακια εχουν την ιδιοτητα να ειναι επιρρεπης σε αυτο το προβλημα καθως οι σμηγματογοννοι αδενες δεν εχουν ρυθμιστει πληρως και εχουν υψηλοτερη θερμοκρασια απο τους ενηλικες.

credits

Μερικά βήματα που βοηθουν να μειωθει το προβλημα ειναι

  1. δροσιζουμε το σωμα με χλιαρα μπανακια
  2. αφηνουμε εκτεθειμενο το δερμα χωρις ρουχα να αεριζεται
  3. προτιμουμε βαμβακερα ρουχα
και τελος
χρησιμοποιουμε τα αιθερια ελαια*

credits


Ποια ελαια βοηθουν
Χρησιμοποιουμε αιθ. ελαια που εχουν αντιφλεγμονωδης δραση και μειωνουν την φαγουρα. Αυτα ειναι
  • λεβαντα (lavandula angustifolia)
  • ρωμαικο χαμομηλι (anthemis nobilis)
  • ευκαλυπτος (eucalyptus globulus)
  • μεντα (menta piperita)

Η γνωστη αρωματοθεραπευτρια και συγγραφεας Valerie Ann Worwood στο  βιβλιο της The Complete Book of Essential Oils & Aromatherapy προτεινει χλιαρα μπανια με 3-4 σταγονες λεβαντας και ευκαλυπτου.

ετσι για τις παρακατω ηλικιες προτεινω
  • μωρα και νηπια κατω των 2 ετων
2 σταγονες λεβαντας μονο
  • νηπια 2 χρονων μεχρι 7 ετων παιδια
3 σταγονες λεβαντας
  • παιδια ανω των 7 ετων και ενηλικες
4 σταγονες αιθ. ελαιων

Τελος προσωπικα με εχουν βοηθησει πολυ τα ανθονερα  (ιδιαιτερα της μεντας και της λεβαντας,) προσφερουν αμεσα ανακουφιση και το τζελ της αλοης (πολυ δροσιστικο)

No comments: