#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 16 May 2012

Θεραπείες ομορφιάς για την πιο όμορφη μερα της ζωης σας

Tο παρακατω αρθρο το ειχα γραψει για την εφημεριδα θεσσαλια και το ενθετο της "σελιδες" πριν 5 χρονια, εντουτοις παραμενει επικαιρο
 

Ο γάμος αποτελεί σίγουρα ένα σημαντικό γεγονός στην ζωή κάθε γυναίκας και γι’ αυτό τον λόγο όλες οι κοπέλες θέλουν να είναι μοναδικές εκείνη την στιγμή.  Είναι ευτυχισμένες και θέλουν να λάμπουν από ομορφιά και υγειά.  Έτσι πολλές ζητούν την βοήθεια μιας αισθητικού για να πετύχουν την ημέρα του γάμου τους να είναι όμορφες και λαμπερές. Για να υλοποιηθεί αυτός ο σκοπός χρειάζεται κάποια προετοιμασία πριν το γάμο και σίγουρα τις σωστές περιποιήσεις. Εμείς σας προτείνουμε τις ιδανικότερες για αυτή την στιγμή και σας συμβουλεύουμε να αντικαταστήσετε το πατροπαράδοτο bachelor party  με ένα full spa day  (spa  μια ολόκληρη μέρα) σε κάποιο ιαματικό κέντρο ευεξίας!
https://unsplash.com/photos/D8LcRLwZyPs

Περιποιήσεις  προσώπου

Το πρόσωπο είναι σίγουρα η  περιοχή που όλες  νύφες θέλουν να είναι όμορφο και να ακτινοβολεί. Έχοντας υποξη τον διαθέσιμο χρόνο που υπάρχει πριν από την ημέρα του γάμου, ένα πρόγραμμα προσώπου μπορεί να σχεδιαστεί και να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν καλύτερες περιποιήσεις που θα επιφέρουνε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι θεραπείες προσώπου που θα επιλέξει μια αισθητικός, εξαρτώνται άμεσα από τον τύπο δέρματος που  έχει  η μελλοντική νύφη καθώς επίσης και την φροντίδα που η  ίδια παρέχει στο πρόσωπο της στο σπίτι (κρέμες, ορούς, καθαριστικά κ.α.).  
Μερικές από τις θεραπείες που εμείς σας προτείνουμε να κάνετε κυρίως είναι βαθύ καθαρισμό, θεραπείες λάμψης και αναζωογόνησης, θεραπείες ενυδάτωσης καθώς και ειδικά μασάζ που εφαρμόζονται στο πρόσωπο. Όλες οι παραπάνω περιποιήσεις  θα μειώσουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στο πρόσωπο (σπυράκια, ερεθισμοί, ρυτιδουλες) και  θα  βελτιώσουν την κατάσταση του δέρματος με αποτέλεσμα να είναι πιο φωτεινό και νεανικό. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια το νυφικό μακιγιάζ να είναι πιο αρμονικό και όμορφο καθώς το τέλειο μακιγιάζ προϋποθέτει καθαρό δέρμα.
Το μακιγιάζ που θα επιλέξει η νύφη για την πολυπόθητη στιγμή είναι σίγουρα μια επιπλέον φροντίδα που θα πρέπει να έχει κατά νου η μελλοντική νύφη.  Προϋπόθεση βέβαια για να έχει το πιο κατάλληλο μακιγιάζ αποτελεί να έχει επιλεχθεί το νυφικό έτσι ώστε η αισθητικός- μακιγιέζ να μπορέσει να προτείνει τα χρώματα που θα ταιριάζουν περισσότερο με το νυφικό αλλά και με το στυλ του νυφικού (ρομαντικό, μοντέρνο κ.α.). Ακόμη η νύφη θα πρέπει να έχει επιλέξει το τύπο χτενίσματος που θα υιοθετήσει για το γάμο και να γνωρίζει αν θα τοποθετήσει κάποιο καπέλο/ πέπλο στο κεφάλι καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονα στο κεφάλι της νύφης να τοποθετούνται μικρά στεφανάκια. Τα διάφορα διακοσμητικά που μπορεί να υπάρχουν στο κεφάλι (μπουμπούκια, άνθη) όπως επίσης και τα κοσμήματα που μπορεί κάποια νύφη να φορέσει, παίζουν σημαντικό ρόλο όσον αφορά τις αποχρώσεις του μακιγιάζ αλλά και το στυλ μακιγιάζ  που θα υιοθετηθεί. Προτείνουμε στις μελλοντικές νύφες να επιλέξουν κάποια επαγγελματία η οποία πριν το γάμο θα  κάνει κάποια δοκιμαστικά μακιγιάζ. Τα δοκιμαστικά μακιγιάζ προσφέρουν  την δυνατότητα για πειραματισμό και αξιολόγηση και έτσι αυτό που θα υιοθετηθεί στο τέλος θα είναι το ιδανικότερο και από την πλευρά της μακιγιέζ αλλά και της νύφης.


Περιποιήσεις σώματος

Οι περιποιήσεις σε ολόκληρο το σώμα θα προσφέρουν εξαιρετικό αποτέλεσμα όσον αφορά την υφή και την εμφάνιση του δέρματος ενώ παράλληλα θα χαρίσουν στην νύφη ζωντάνια και ευεξία.
Οι θαλασσοθεραπειες σώματος άλλωστε είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια για τα ευεργετικά τους αποτελέσματα.  Προτείνουμε στις μελλοντικές νύφες να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα συνεδριών θαλασσοθεραπείας σώματος.  Σίγουρα θα  περιλαμβάνει  απολέπιση με ειδικά άλατα για το σώμα που προσφέρουν βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος χαρίζοντας πιο απαλή και νεανική εμφάνιση. Η περιτύλιξη με θαλάσσια φύκια ή λάσπη αποτελεί ένα ακόμη μέρος της θαλασσοθεραπείας. Χαλαρώνει και ηρεμεί το πνεύμα ενώ συντελεί στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.  
Επιπλέον, οι διάφορες θεραπείες που περιλαμβάνουν το ιαματικό νερό (spa) (υδρομασάζ, ντους)  θα βοηθήσουν την νύφη να αναζωογονηθεί και να αποβάλει το άγχος.
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από τις θεραπείες σώματος που θα πρέπει να επιλέξει μια μελλοντική νύφη και το μασάζ. Προσφέρει ηρεμία και ψυχική χαλάρωση ενώ παράλληλα συντελεί στην ευεξία και αναζωογόνηση. Το σώμα καταπραΰνετε από τους μυϊκούς πόνους ενώ την ίδια στιγμή οι αισθήσεις ηρεμούν. Η αρωματοθεραπεία αποτελεί ίσως της καλύτερη μορφή που μπορεί να επιλέξει η μελλοντική νύφη για να δεχθεί ένα μασάζ σε όλο το σώμα. Οι θεραπευτικές ιδιότητες των  αιθέριων ελαίων σε συνδυασμό με το μασάζ προσφέρουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα γαλήνης και ηρεμίας γεμάτο ευχάριστες ευωδιές.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαγεία της αρωματοθεραπείας βασίζεται στο γεγονός ότι ο αρωματοθεραπευτής δημιουργεί ένα εξατομικευμένο μίγμα αιθέριων ελαίων για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα
Μια άλλη μορφή περιποίησης που θα πρέπει να ακολουθήσει η μελλοντική νύφη είναι και η αποτρίχωση. Σίγουρα η αποτρίχωση δεν αποτελεί και ευχάριστη περιποίηση όμως κρίνεται αναγκαία  πολλές φορές ειδικά για τις Ελληνίδες που οι περισσότερες έχουν σκουρόχρωμη τρίχα. Σας προτείνουμε να ζητήσετε την βοήθεια μιας επαγγελματίας αισθητικού για την αποτρίχωση ειδικά την συγκεκριμένη περίοδο του γάμου και να αποφύγετε λύσεις της τελευταίας στιγμής όπως είναι το ξυραφάκι καθώς καμία μελλοντική νύφη δεν θα ήθελε να έχει αποτριχώσει το δέρμα της και να παρουσιάζονται κοψίματα και ερεθισμοί.

Θεραπείες  για τα χέρια και τα πόδια

Αναμφισβήτητα οι περιποιήσεις στα  χέρια και τα πόδια  δεν θα πρέπει να παραληφθούν από την προετοιμασία ομορφιάς της νύφης. Τα χέρια και τα πόδια  πρέπει να είναι περιποιημένα και να δείχνουν όμορφα. Εξάλλου στα δάχτυλα του ζευγαριού, κατά την ώρα του μυστηρίου θα τοποθετηθούν οι   βέρες και σίγουρα ο φωτογράφος θα θέλει να αποθανατίσει την στιγμή με  κάποιο πιο κοντινό πλάνο. Όσον αφορά τα πέλματα και αυτά θα πρέπει να είναι περιποιημένα καθώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες νύφες προτιμούν τα πέδιλα για νυφικά παπούτσια.
Ειδικότερα στα χέρια, προτείνουμε το spa manicure σε κάθε νύφη καθώς περιλαμβάνει πέρα από το λιμάρισμα και γενικά την φροντίδα του νυχιού και επιπλέον φροντίδα στο δέρμα της περιοχής με απολέπιση, μασάζ και ειδικές μάσκες που περιλαμβάνουν στην σύνθεση τους θαλάσσια συστατικά, γνωστά για τις καθαριστικές και ενυδατικές τους ιδιότητες.
Την ημέρα του γάμου, η νύφη καλό είναι να επιλέξει για  τον βάψιμο των νυχιών  φυσικά χρώματα  όπως αυτό του ivoire, ανοιχτού ροζ και του διάφανου ενώ μια πολύ καλή λύση αποτελεί το French style που είναι πολύ διακριτικό και όμορφο.
Παράλληλα στα πόδια, το spa pedicure  παρέχει τις ίδιες ιδιότητες με εκείνες του  spa manicure καθώς επίσης μπορεί να αποδειχθεί σωτηρία από το πολύωρο περπάτημα και γενικά την κούραση των ποδιών που έχει συσσωρευτεί τις τελευταίες μέρες στα πόδια τις νύφης.
Επιπρόσθετα, μια άλλη μορφή θεραπείας που θα βοηθήσει την μελλοντική νύφη να αποβάλλει το άγχος των ημερών αποτελεί και η ρεφλεξολογία. Η ρεφλεξολογια που πραγματοποιείται από την αρχαιότητα συνδυάζει την μείωση του άγχους με την αναζωογόνηση και βοηθάει στον περιορισμό πονοκεφάλων, αϋπνιών, πεπτικών προβλημάτων και γενικότερα δυσλειτουργιών όλου του οργανισμού. Εφαρμόζετε στα πέλματα και χαρίζει σε όλο το σώμα ευεξία ενεργοποιώντας  τις νευρικές απολήξεις του οργανισμού.
Το βράδυ πριν το γάμο

Το τελευταίο βράδυ πριν την πολυπόθητη στιγμή του γάμου σας προτείνουμε να κοιμηθείτε νωρίς, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να δείχνετε φρέσκια και αναζωογονημένη. Εξάλλου καμιά νύφη δεν θέλει να είναι την ημέρα του γάμου της κουρασμένη και γεμάτη μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Γι’ αυτό  κάντε μια μάσκα προσώπου που θα προσφέρει λάμψη και ενυδάτωση στην στιγμή (προτείνουμε εκείνες που περιέχουν σε μεγάλο βαθμό βιταμίνη C) ενώ τοποθετήστε μια άλλη μάσκα ειδική για τα μάτια.
Αποφύγετε το πολύ αλκοόλ και προτιμείστε κυρίως φυσικούς χυμούς που θα παρέχουν στον οργανισμό σας βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την υγειά του σώματος. Αποφύγετε τα σημάδια της αφυδατωμένης επιδερμίδας πίνοντας μπόλικο φυσικό μεταλλικό νερό καθώς και τις ημικρανίες που συνήθως εμφανίζονται σε περιόδους άγχους.

No comments: