#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Sunday 13 May 2012

Aρωματιστε το χαλί σας με αιθέρια έλαια- perfume your carpets with essential oils

Παντοτε θυμαμαι τετοια εποχη, την μαμα μου να μαζευει τα χαλια για πλυσιμο και αποθηκευση στην συνεχεια. Εαν εχετε καποιο χαλί που δεν ειναι και πολυ βρωμικο, θα μπορουσατε να το φρεσκαρετε χρησιμοποιωντας τα αιθερια ελαια. Προκειται για μια μεθοδο φυσικη, οικολογικη και ακρως αρωματικη.

credits

 
Αυτη την συνταγη χρησιμοποιουμε στο σπιτι μου απο τοτε που ασχολουμε με τα αιθερια ελαια και εχει φανταστικο αποτελεσμα. 
θα χρειαστειτε
  • 10 σταγονες αιθεριο ελαιο λεμονιου (citrus limonum)
  • 10 σταγονες αιθεριο εαιο λεβαντας (lavandula aungustifolia)
  • 150 gr  σοδα μαγειρικη
Ανακατευεται την σοδα σ' ενα μεγαλο μπωλ μαζι με τα αιθερια ελαια. Επιμεινεται στο ανακατευμα των υλικων, καθως το αιθεριο ελαιο του λεμονιου εχει εντονο κίτρινο χρώμα, και αν δεν ανακατευθει σωστα αυτο θα παραμεινει πανω στο χαλι και θα το βάψει.
Στην συνεχεια, το αποθηκευεται το μιγμα σ' ενα γυαλινο βαζο σε σκιερό μερος μακρια απο το φως.
Για την εφαρμογη, πασπαλιζετε λιγο απο το υλικο πανω στο χαλι. Εγω εχω κρατησει ενα δοχειο απο αλατι που ειναι σαν αλατιερα και ετσι οταν πεφτει η σκονη πασπαλιζετε πιο ευκολα.  Αφηνεται την σκονη για κανενα 20λεπτο και στην συνεχεια περνατε το χαλι με την ηλεκτρικη σκουπα και ....τελειώσατε


Περιμένω τα σχόλια σας!

1 comment:

Maria's Little Men.gr said...

Τι έξυπνο κολπάκι είναι αυτό! δεν το γνώριζα... δηλαδή πασπαλίζουμε τα χαλιά, τα αφήνουμε λίγη ώρα και μετά τα σκουπίζουμε με την ηλεκτρική?Πανεύκολο ακούγεται...και η ευωδία παραμένει κατά την αποθήκευση ε? Ίσως το δοκιμάσω σε κάποια από τα χαλιά μου φέτος! Ευχαριστούμε Μαρία