#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 21 March 2012

«κακές» συνήθειες ομορφιάς που πρέπει να σταματήσετε

Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει το «τρίπτυχο» ομορφιάς: καθαρισμός, τόνωση και ενυδάτωση. Αν και πολλά άτομα ακολουθούν αυτά τα βήματα, συχνά παραπονιούνται για την ποιότητα του δέρματος τους. Μήπως κάτι γίνετε λάθος; Διαβάστε παρακάτω μερικά πράγματα που γίνονται λάθος.


1. Λάθος καθαριστικό προσώπου.
Οι γυναίκες συχνά αγοράζουν προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν είτε έντονα απολεπιστικα στοιχεία είτε έντονα ενυδατικα με αποτέλεσμα το καθαριστικό τους να δημιουργεί πρόβλημα στο πρόσωπο τους (ερεθισμό, κοκκινίλα, σπυράκια, κ.α). Σας συμβουλεύω να δίνετε μεγάλη βάση στα καθαριστικά προϊόντα και να προσέχετε την σύνθεση τους. Ένα καθαριστικό που περιέχει απολεπιστικα συστατικά δεν σημαίνει ότι καθαρίζει καλύτερα το πρόσωπο. Προσπαθήστε να αγοράζετε καθαριστικά που να περιέχουν όσο γίνετε λιγότερα χημικά και κυρίως να είναι ιδανικά για τον τύπο δέρματος σας. Το ιδανικότερο βέβαια θα ήταν να κάνετε μια διάγνωση προσωπου σε έναν επαγγελματία αισθητικό για να μπορέσετε να ενημερωθείτε για τον τύπο δέρματος, την κατάσταση που βρίσκεται το πρόσωπο σας καθώς και τις ανάγκες που έχει. Έτσι θα μπορέσετε να επιλέξετε τα ιδανικά καλλυντικά.



2. Υπερβολική – απολέπιση
Αναμφίβολα η απολέπιση συντελεί στην υγεία και λάμψη του δέρματος. Oόμως τι γίνετε όταν το δέρμα απολεπίζεται έντονα και συχνά; Πολλά άτομα και ιδιαίτερα νέες κοπέλες απολεπίζουν το πρόσωπο τους αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα πιστεύοντας ότι θα δείχνει πιο λαμπερό. Άλλες πάλι χρησιμοποιούν προϊόντα που περιέχουν ισχυρά απολεπιστικα πολύ συχνά. Και πάλι τα αποτελέσματα μάλλον δυσαρεστούν αυτά τα άτομα.


credits 

Σήμερα πολλά καλλυντικά περιέχουν άλφα-υδροξυοξεα (ΑΗΑ) με σκοπό να μειώσουν τα προβλήματα γήρανσης (ρυτίδες, λεπτές γραμμές). Εάν όμως αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά και σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα (όπως για παράδειγμα ένα ενυδατικο προϊόν με ΑΗΑ σε συνδυασμό με ένα απολεπιστικο προϊόν την νύχτα) το δέρμα θα ερεθιστεί έντονα.


3. Υπέρ-ενυδάτωση
Αναμφίβολα όλοι γνωρίζετε ότι ένα καλά ενυδατωμένο πρόσωπο συντελεί στην μείωση της πρόωρης γήρανσης. Όμως ένα υπέρ-ενυδατωμένο πρόσωπο δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Αντίθετα μάλιστα συντελεί στην δημιουργία λιπαρότητας και εμφάνισης στιγμάτων. Θα σας συμβούλευα να χρησιμοποιήσετε μια καλή ενυδατικη κρέμα που θα αφήνει ένα λεπτό στρώμα ενυδάτωσης την ημέρα στο πρόσωπο σας.
4. Δεν καθαρίζετε το πρόσωπο το βράδυ πριν τον ύπνο.
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουνε πολλά άτομα συχνά και κυρίως οι γυναίκες είναι να μην καθαρίζουν το πρόσωπο τους πριν τον ύπνο. Για μένα αυτό είναι μεγα λάθος καθώς αναιρεί όλο το πρόγραμμα φροντίδας του προσωπου που ακολουθήσατε (ενυδατικη, ορος,μασκα κα). Όταν το πρόσωπο δεν καθαρίζετε από τις ακαθαρσίες (ιδρώτας, ρύπανση, τσιγάρο κα) όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που χρησιμοποιούνται μετά δεν μπορούν να δράσουν σωστά και άρα δεν θα έχουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα.                                              
5. Τα προϊόντα μακιγιάζ  χρησιμοποιούνται επ’αοριστο.
Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι τα προϊόντα μακιγιάζ δεν έχουν ημερομηνία λήξεως άλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι απλά να «τελειώσουν». Όλα τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξεως από την στιγμή που θα ανοιχτούν καθώς περιέχουν συστατικά που αλλοιώνονται. Για παράδειγμα μια mascara έχει χρόνο ζωης μόλις 6 μήνες σε αντίθεση με ένα μολύβι ματιών που έχει 24μηνες. Έτσι ανά δίμηνο καλό θα ήταν θα αφιερώνεται λίγο χρόνο για να ξεκαθαρίσετε ποια προϊόντα μακιγιάζ έχουν λήξει και ποια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα.
Εύχομαι γρήγορα να κόψετε τις κακές συνήθειες και να έχετε ένα δέρμα υγιη που λάμπει.

No comments: