#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 28 March 2012

τα λάθη στην ομορφιά (Νο2)


Σε προηγούμενη αναρτηση αναφερα μερικα απο τα λαθη που κανουμε ολες εμεις σχετικα με την φροντίδα του προσώπου. Οριστε λοιπον μερικά ακόμα (δυστυχως!)


1.Δεν βάζετε αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπο τον χειμώνα;

Πολλές Ελληνίδες και μπορεί μια από αυτές να είστε και εσείς, θεωρούν ότι η αντηλιακή κρέμα προσώπου χρησιμοποιείται μόνο το καλοκαίρι. Πιστεύουν ότι το χειμώνα, το πρόσωπο δεν έχει την ανάγκη αντιηλιακής προστασίας καθώς εκείνη την εποχή δεν έχουμε μεγάλη ηλιοφάνεια.
Αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη καθώς σε χώρες με αρκετή ηλιοφάνεια όλο τον χρόνο, όπως είναι και η Ελλάδα, η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη. Βέβαια η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί το χειμώνα να μην είναι τόσο έντονη όσο το καλοκαίρι, αλλά η επίδραση της είναι και τον χειμώνα αρκετή. Γι’ αυτό τον λόγο, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούσατε μια ενυδατική κρέμα, που έχει πιο δραστικά στοιχεία απ’ ότι μια αντιηλιακή κρέμα προσώπου, με δείκτη προστασίας (SPF) περίπου 15.


  1. Καλύπτεται τις σακούλες στα μάτια με concealer;




Πολλές γυναίκες σήμερα, παραπονιούνται ότι παρόλο που φροντίζουν σχολαστικά το πρόσωπο τους, έχουν σακούλες κάτω από τα μάτια τους. Τα αίτια που προκαλούν τις σακούλες στα μάτια είναι πολλά (κληρονομικότητα, κακή διατροφή, έλλειψη ύπνου, κούραση).
Εντούτοις, οι περισσότερες προσπαθούν να καλύψουν το πρόβλημα βάζοντας concealer. Αποφύγετε να καλύπτετε τις σακουλές με concealer. Το μόνο που πετυχαίνετε είναι να κάνετε το πρόβλημα πιο έντονο καθώς το concealer δίνει περισσότερη φωτεινότητα στα σημεία που χρησιμοποιείται και συγκεκριμένα στα μάτια. Προτιμείστε καλύτερα να φωτίστε κάποια άλλη περιοχή του προσώπου σας όπως τα ζυγωματικά για παράδειγμα με την βοήθεια ενός ρουζ. Κάποιες ειδικές κρέμες-ζελέ που υπάρχουν στην αγορά υπόσχονται ότι μειώνουν τις σακούλες στα μάτια. Δοκιμάστε μερικές για να επιλέξετε την ιδανικότερη. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πολλές φορές το πρόβλημα λύνεται όταν αλλάξετε τρόπο ζωής και φροντίζετε την διατροφή σας και την υγειά σας καλύτερα.



3. Έχετε λεπτά χείλια και βάζετε σκούρο χρώμα κραγιόν;

Αναμφίβολα τα σαρκώδη, γεμάτα χείλη είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Δυστυχώς όμως η φύση έχει προικίσει λίγες  και  οι περισσότερες έχουν λεπτά χείλια. Από την άλλη, η φετινή μόδα στο μακιγιάζ, προστάζει σκούρες αποχρώσεις στα χείλη (ευτυχως μόνο τον χειμωνα). Εντούτοις, οι σκούρες αποχρώσεις στα λεπτά χείλη δεν είναι και οι ιδανικότερες μιας και το μόνο που πετυχαίνουν, είναι να μικραίνουν ακόμα περισσότερο το σχήμα των χειλιών.
Γι’ αυτό το λόγο, αν ανήκετε στην κατηγόρια εκείνων που έχουν λεπτά χείλη, σας συμβουλεύω να προτιμάτε να ανοιχτόχρωμα κραγιόν ή έστω 2-3 τόνους πιο ανοιχτή απόχρωση από την πολύ σκούρα που θα θέλατε. Με αυτό τον τρόπο τα χείλη σας θα δείχνουν πιο «γεμάτα» και το τελικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ θα ήταν καλύτερο.

No comments: